Vuhuu, kerrankin sain tehtyä treenipäivityksen ihan tällain heti seuraava päivänä! Hyvä minä. Seuraavaa tällaista kertaa saakin sitten varmaan taas odotella jokusen tovin... :)

 

Eilisissä toko treeneissä illan aiheet olivat luoksetulo, luokse päästävyys ja paikalla makuu.

Luokse tuloa tehtiin ensin omalla paikalla, eli lyhyellä matkalla. Pipkinin kanssa keskityin lähinnä taas niihin loppuasentoihin. Kyllä se sieltä pikkuhiljaa alkaa tulla ja pitää ruveta olemaan tarkkana, että istuu suoraan.

Sitten tehtiin yksi kerrallaan muiden ohi pidempää matkaa. Vauhti on hyvä, siinä Pipkinillä ei missään vaiheessa ole ollut ongelmaa. Lopuksi vielä otettiin kaksi koiraa kerrallaan, eli istuivat vierekkäin (kouluttaja välissä) ja lähtivät eri suuntiin. Ensimmäisellä kierroksella Pipkin hienosti odotti käskyä ja lähti vauhdilla, mutta taisi kuunnella kaverin käskyn, sillä tuli sivulle. Käskyjä pitäisikin alkaa treenaamaan enemmän niin, että kuuntelee nimenomaan minua, eikä muita. Toisella kierroksella vieressä oli eri koira ja paikalla odottaminen oli hieman malttamattomampaa. Kävinkin palkkaamassa ensin siitä, että malttaa pysyä paikallaan. Loppuasentoa, loppuasentoa ja loppuasentoa ja pikkuhiljaa välimatkan lisäämistä, niin eiköhän se siitä.

Luokse päästävyydessä tehtiin taas pari kierrosta eri henkilöillä. Pipkin alkaa koko ajan paremmin pysymään perusasennossa. Keskusteltiin myös jonkin verran miten kisoissa liike suoritetaan ja miten se pisteytetään. Pohdittiin myös, että parempi treenata tiukemmilla säännöillä, jotta kisoissa olisi parempi mahdollisuus onnistua. Pipkinhän ei niin kauheasti vieraista ihmisistä innostu, joten meillä saattaa ”ongelmaksi” enemmänkin koitua, että Piiponen väistää lähestyvää ihmistä. Koitetaan siis mahdollisimman paljon saada treeniä eri ihmisten kanssa eri paikoissa.

Itse olin toinen, joka kävi koirat ”tervehtimässä”. Jätin Pipkinin makaamaan omalle paikalle, josta kyllä koko ajan minut näki, ja hyvin se siellä malttoi pötkötellä.

Tästä päästiinkin sopivasti varsinaiseen paikkamakuu harjoitukseen. Tehtiin ensin omassa tahdissa ja sen jälkeen enemmän kisamaisesti, eli kouluttuja käskytti. Meni vallan hyvin häiriöön nähden. Pari kertaa meinasi hieman hiipiä, varsinkin kun sisko pötkötteli vieressä, mutta sen jälkeen pysyi hyvin.

Kävin palkkaamassa suht tiheästi, koska ei moisella häiriöllä olla vielä liikettä tehty. Tässä yhteydessä voi sanoa, että onneksi Pipkin on niin tosikko treenatessaan, että siellä se sitten vaan pötköttää ja tuijottaa tosissaan, kun käsketään :). Kuten jo aiemmin on tullut todettua, niin tämä alkaa sujumaan sen verran hyvin, että lisää vaan häiriötä ja kestoa, mutta hyvällä mallilla ollaan.