Huh, oli täysin eri koira viime viikolla mukana treeneissä kuin edellisellä kerralla. Toki samalla nelivedolla mentiin sisälle ja välillä piti hieman kuikuilla josko pääsisi leikkimään, mutta muuten pystyttiin jopa treenaamaan! Hieman taktikoin ja annoin aamulla vain puolikkaan ruoan, joten nakit teki kauppansa. Pystyin jopa jättämään Pipkinin maahan hakeakseni vettä muutaman metrin päässä ja siinä se pysyi! Treenattiin sivuaskelia ja peruutuksia perusasennossa, eli seuraamista oikeastaan. Tarkoituksena, että mihin suuntaan ihminen liikkuukaan, koira tulee mukana. Pipkin alkaa olla jo aika magneetti perusasennossa ja sivuaskeleet oikealla onnistui jo aika hyvin, samoin käännökset. Peruutus ei vielä ihan mennyt jakeluun, sitä alamme treenaamaan siis. Lopuksi kokeiltiin tokohyppyä ajatellen ihan vaan esteen ylitystä etäpalkalla pari kertaa.
Huomenna jatketaan tokoilua.

Pipkin kävi sisaruksineen korkkaamassa virallisen näyttelyuran junioriluokassa lauantaina Turussa FC 1 ja 9 ryhmien näyttelyssä. Mukana veli Lassi (EH4) ja siskot Asta (PN4 vara-sert) sekä Jendi (ERI3). Pipkin hienosti ERI2 SA. Kasvattajaryhmässä olivat ainoita, joten voitto luonnollisesti tuli, mutta kunniapalkinnolla.
Seuraavaa näyttelyä ei varmaksi ole vielä päätetty, mutta harkinnassa on josko lähdettäisiin marraskuussa Jyväskylään. Saa nähdä. Helsingin voittajanäyttelyyn tuskin lähdetään muuta kuin turisteiksi, mutta mielihän saattaa muuttua :)


Hienosti Marliinan kanssa esiintynyt pieni mies. Kiitos Marliinalle (ja myös Kaisalle ja Linnealle) Pipkinin esittelystä!




Kyllä on taas kurjaa pienellä koiralla...



Sunnuntaina käytiin Lopella Aitopaimenella katsomassa miltä lampaat näyttää ja kokeilemassa paimennusta. Mukana oli Pipkinin lisäksi Asta, Jendi, Osmo ja Savu sekä kasvattajan Hippa-kelpie. Vettä satoi ja kylmä oli, mutta kivaa oli säästä huolimatta. Mitään kovin helppoa hommaa se ei ollut, varsinkaan kun ei itsellä ollut mitään käsitystä ennestään mitä siellä pitää tehdä. Aikasen vauhdikkaita ja kovaäänisiä meidän pennut oli, Jendi oli ainoa joka ei haukkunut lampaita. Liekö mustassa värissä ollut vaimennusnappula :) Kaikki pennut oli kiinnostuneita lampaista ja saivat ilman liinaakin koittaa paimennustaitojaan. Kouluttaja kertoi, että harvoin ensikertalaisia kokonaan ilman liinaa uskaltaa aitaukseen laskea. Lisään kuvia paimennuksesta, kun niitä saan. Osmo veljestä löytyy muutama paimennuskuva täältä http://oojaveet.blogspot.fi/.

Tässä  muutamat kuvat Herra Piiposesta "paimentamassa".

















Suuret kiitokset Linnealle kuvista!