Miten tämä päivittäminen voi olla näin vaikeaa?! :)


Minulla oli treeneissä viikon tauko, kun olin reissussa, Pipkin sen sijaan sai onneksi agittaa pari kertaa eri ohjaajien kanssa.

Ja hyvin oli pienen miehen treenit mennyt! Tarkemmin en ole vielä kerennyt apuohjaajien kanssa juttelemaan, mutta täytynee haastatella tarkemmin treenien sisältö.


Voi olla, että toistan itseäni, kun en millään jaksa muistaa onko tästä tullut jo kirjoitettua. Tokon kaukokäskyissä istuminen ja maahan meno ovat olleet suht hyvällä mallilla. Ei välttämättä olla vielä koko etäisyyttä otettu, mutta perusajatuksena on toiminut ihan hyvin ja Pipkin on malttanut pieniä liikkumisia lukuun ottamatta pysyä siinä missä pitääkin.

Mutta sitten se seisominen.. Käskyn osaa ihan hyvin (tehdään lähes päivittäin istu-maahan-seiso sarjaa muutamia toistoja), jos itse olen vieressä, mutta heti jos otan askeleenkin kauemmas, niin tyyppi kipittää eteen seisomaan. Paljon ei olla tätä osaa sitten edes treenattu, kun en ole keksinyt miten asiassa päästäisiin eteenpäin. Pari viikkoa sitten tokotreeneissä yhtenä aiheena oli kaukot ja keskityin treeneissä istu-maahan käskyihin. Kotona päätin, että onhan tähän nyt joku juttu keksittävä millä saadaan ne tassut pysymään paikallaan. Itse parin metrin päähän, käsky ja koira lähti taas tulemaan kohti, oma tassu ylös ja pysäytys käsimerkillä. Ja ooh, koirahan pysähtyi!! Ei tarvittu kuin pari kertaa käsimerkin kanssa toistoa ja lamppu syttyi bordercollien päässä. Vielä muutama toisto pelkällä käskyllä ja paikallaan pysyi. Mahtavuutta! Olipa varsinainen onnistumisen riemu. Taas tuli todistettua, ettei se koira tyhmä ole, pitää vaan itse tajuta millä sen saa tajuamaan :).


Viime viikon tokotreeneissä tehtiin noutoa ja tokohyppyä. Pipkin lähtee kapulan perään käskystä ihan nätisti, mutta sylkäisee palikan suustaan liian aikaisin. Saattaa myös heitellä kapulaa, jos palkka ei tulekaan. Ollaan koitettu kotonakin treenata pelkkää pitoa, mutta ei oikein edistytä. Tämäkin taitaa olla taas vain minun mielikuvituksettomuudesta kiinni :). Hyppy sujui onneksi edes vähän paremmin. Pari kertaa ensin namialustalla ja sen jälkeen palkka sivusta ”palkkaajalta”. Ihan ei vielä pelkkä käsky toiminut ja piti hieman auttaa käsiohjauksella/kropalla, mutta sitten meni nätisti yli. Laitettiin yksi lisä lautakin hyppyyn, jotta saatiin korkeus kutakuinkin oikealle kohdalle. Käskyä vahvemmaksi ja palkkaukseen uusia suuntia, ettei jää tuijottelemaan palkkaajaa.


Lauantaina tarkoitus oli osallistua Barf- luennolle, mutta valitettavasti luento oli peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Ei siis ole auttanut kuin ihan itse koittaa perehtyä aiheeseen. Voi kamala :). Noh, onneksi tuo ei ihan rakettitieteitä tunnu olevan ja normaalijärjellä taitaa pärjätä aika pitkälle. Alussahan tuo on pitkälti kokeilua sekä koiran olon ja olomuodon seuraamista, joten siihenpä ei luennosta juuri olisi ollutkaan apua :). Siirsinkin Pipkinin jo viime viikolla raakaravinnolle, eli kohta viikko ollaan sillä ruokavaliolla menty ja toistaiseksi hyvältä näyttää. Pipkin on koko ajan saanut nappuloiden sekaan lihaa, raejuustoa tms. mitä on sattunut jääkaapissa olemaan. Myös raakoja lihaisia luita on syötetty silloin tällöin, joten sen kummempaa totuttelua luihin eikä muihinkaan tarvittu. Kertaheitolla uuteen ruokaan ja luiden kera. Tällä hetkellä Pipkin syö n.600g päivässä, n. 3% painosta. Aamuruoka on lihaa ja kasviksia, iltaruoka lihaisia luita. Kerran viikossa sisäelimiä/rasvaista kalaa sekä raaka kananmuna kuorineen kalkin saamiseksi. Kasvissosetta tein itse, mutta ostin myös valmiita seoksia, joissa on mukana kaikki mahdollinen tarpeellinen öljyineen päivineen. Koitan syöttää mahdollisimman vaihtelevasti eri ruokia, jotta pysyy ruokavalio monipuolisena. Onneksi raakaravinnon syöttäminen alkaa olla niin normaalijuttu, että ihan perusruokakauppojenkin pakastimista löytyy nykyään melko hyvä valikoima koirien raakaruokia. Ei aina tarvitse lähteä erikseen koiranruokakauppaan, jos sattuisi niin hassusti käymään, että ruoka koiralta loppuu. Kunhan vain ennätän, tarkoitus olisi käyttää työpaikkaetuja hyväksi ja käydä tukussa ostamassa lihaa ja kasviksia isompi satsi pakkaseen. Jo vajaassa viikossa on koettua positiivisia muutoksia, meillä on huomattavasti raikkaampi sisäilma! :) Pipkin nimittäin tuhnutteli päivittäin sellaisia kaasupommeja, että herkemmiltä olisi lähtenyt taju. Energiaa tuntuu myös olevan entistäkin enemmän. Se tässä vähän jännittää, että mihin saadaan se kaikki entisestään kasvava energia kulutettua… Yritän ainakin tässä alkuvaiheessa aika tarkkaan pitää kirjaa mitä Pipkin syö sekä tarkkailla painoa. Meikäläisen hataralla päällä se teettää hieman töitä, mutta koitetaan.


Eilen olin kuuntelemassa luennon koiran stressistä ja elekielestä.  Varsin oli mielenkiintoinen ja opettavainen viisituntinen. Paljon hyviä havainnollistavia videoita ja hyvää keskustelua. Toivon mukaan jotain oppeja jäi päähänkin ja osaisin sitä kotona olevaa yksilöä lukea jatkossa hieman paremmin. Olisi vallan suositeltava luento kaikille koiran omistajille. Mielenkiintoinen aihe, jota mielelläni opiskelisin jossain vaiheessa lisääkin.


Sain syntymäpäivälahjaksi järjestelmäkameran. Pipkin rassukka joutunut toimimaan mallina, kun olen harjoitellut kameraa käyttämään ja testannut eri asetuksia. Sain vihdoin kuvat koneellekin, joten yritän tsempata ja laittaa kokeilukuvia tännekin näytille.