Sunnuntaina agitunnilla tehtyyn hyppy+putki yhdistelmää ja testattiin kuinka on kotiläksyt tehty, eli miten koira pysyy esteen takana odottamassa. No hyvinhän se pysyi. Saatiin kehuja, että toimii jo aikas hyvin. Toki ollaan paikalla oloa eri asennoissa treenattu tokon merkeissä jo jonkin verran. Mutta vaikkei vielä kovin suurilla häiriöillä ollakaan tehty, niin hyvin kyllä pysyi. Pari ensimmäistä kertaa Pipkin meni kyllä putkeen, mutta kiepsahti sieltä pois ja minun perään, kun jatkoin matkaa. Ei muuta kuin ympäri ja uudelleen ja alkoihan se sujua. Vähän muuteltiin paikkaa, että lähetin eri kohdista ja meni ihan ok. Sitten vaikeutettiin putki U-malliin ja palkka esteen yli. U-putkeen piti ensin huutaa aina kerran ennen kuin sinne uskalsi mennä, mutta kun oli huudettu möröt pois, niin ei kun putkeen.

Tehtiin kaikki koirakot kaksi kertaa ja melko pitkällä toistolla. Lopussa alkoi huomata, ettei enää pieni jaksa oikein keskittyä. Kotiläksyksi lisää paikalla oloa ja häiriöiden lisäämistä. Toisena läksynä kiertoharjoituksia. Näitä vähän taas tauon (kesällä joskus treenattu) jälkeen kokeiltiin. Muuten menee hyvin, mutta kun se pieni sininen kiihtyy niin järjettömän nopeasti ja yhtään en tykkää, kun huutaa. Noh, tähän saatiin Kaisa-kasvattajalta onneksi vinkkejä: oma ohjaus hyvin pienieleisenä, ei kroppaa niin voimaakkasti mukaan ja aluksi tosi lähietäisyydeltä ja tositosi helppoja juttuja. Ja pitänee koittaa myös, että jos (tai siis KUN) kiepit nousee, niin treenit loppuu siihen.


Tiistaina oltiin jälleen Agimestan yhteistreeneissä Jannin&Jendin vuorolla, kun Jendillä vielä juoksu päällä. Kaisalta saatiin kyyti ja oltiin niin hyvissä ajoin, että tehtiin pieni kävely koirien kanssa. Pipkin meuhkasi taas hihnassaan pienen jojon lailla, joten Kaisa nappas koiran ja antoi mulle kaksi tilalle. Kaisa kun komensi Pipkiniä, kaikki neljä koiraa totteli :) Voi tyttöparat, niillä oli rankaa, kun yksi pieni mies sikaili.

Treeneissä Pipkinillä oli edelleen hieman keskittymisvaikeuksia, mutta eiköhän se siitä rauhoitu. Hope so.
Yhteistreeninä otettiin paikkamakuuta viiden koiran voimin. Yllättävän hyvin Pipkin pysyi, vaikka keskittyminen olikin mitä oli. Ensimmäisellä kerralla kerran nousi, mutta sen jälkeen pysyi jo suht maltillisesti. Meni kyllä paremmin kuin olisin uskonut. Pipkin sai välillä myös tyytyä häkkikoiran elämään ja kököttää häkissä odottelemassa, hyvää treeniä sekin.

Keskiviikon tokotreeneissä meitä ollut kuin me ja Misty-mudi, siskot eivät päässeet mukaan. Treenattiin luoksetuloja sekä jatkettiin kosketusalustaa. Kosketusalusta alkaa toimia jo pidemmältäkin matkalta, nyt pitäisi saada siihen vaan kestoa. Pipkin on niin liikkis, kun suhaa ihan täysiä alustalle ja hyppää molemmat etutassut ilmassa päälle :). Ja alusta liukuu vielä pidemmälle...

Lopuksi tehtiin maltti harjoitusta, mikä oli tosi hyvä juttu. Nami viedään koiran eteen tooooodella hitaaaasti, jos koira yrittää ottaa namin ennen aikojaan/ muuttaa asentoa, nami pois. Aluksi ei pitää tietysti suht nopea olla, mutta erittäin hyvä harjoitus tuolle meidän hätähousulle.

En ole kokenut vielä tarpeelliseksi opettaa Pipkinille mitään varsinaisia temppuja, kun "oikeetakin" opiskeltavaa on melkoisesti. Noh, osaa se jalkojen välistä pujotella.
Ajattelin kuitenkin telkkaria katsoessani opettaa Pipkinin antamaan tassua, eli sanomaan päivää. Naksun kanssa siihen meni 10 minuuttia. Tosin Piiponen kun on hieman vauhdikas ja kiihkeä opiskelija, tuli pientä pintanaarmua käteen.

Tässä pika treenipäivitys, nyt viikonlopun viettoon.