Pipkin ja sisarukset täyttävät näin vappuaaton kunniaksi 5 kuukautta! Pipkin mitattu viime viikolla ja mitat olivat jo huimat 14,2kg ja 46cm. Ei enää mikään pieni poika :)

Edellisessä kirjoituksessa tulikin jo mainittua, että tukka alkaa pojalla olemaan myös melkoisen tuuhea ja rotu taitaakin olla partabordercollie! 

 

Treeneissä Pipkin on äärimmäisen kuuliainen ja keskittyy ihan täysillä nakin kuvat silmissä siihen mitä tehdään ja oppii todella äkkiä. Kotonakin kyllä treenattaessa toimii tosi nätisti, mutta sitten korvat aina välillä katoaa ihan tyystiin. Varsinkin ohitustilanteet mennään monesti niin, että Pipkin heittäytyy maahan makaamaan ja tuijottaa lähestyvää kohdetta.. Plaah.. Tähän saatiin onneksi treenausvinkkejä, katsotaan josko toimisi. Fillarit on ihania! Eilen pääsi pari pyöräilijää jo ohi niin, että me vain istuttiin ja katsottiin. Meinasin mennä joku päivä johonkin pyörätien varteen vaan istuskelemaan Pipkinin kanssa ja totuttelemaan, ettei kaikki tarvitse ottaa kiinni.

Luoksetulotreeniä pitää alkaa tekemään taas ihan tosissaan, se on näyttänyt unohtuvan ajoittain ihan tyystin. Osaksi voin syyttää kyllä ihan itseäni, kun en ole enää siihen juurikaan panostanut. Se toimi niin hyvin, joten ajattelin ettei sitä tarvitsisi enää niin treenata ja kuinkas kävikään.. Nakit taskuun ja treenaamaan, jos muistuisi mieleen, että mitä pitää tehdä kun kutsutaan. Ja toki kun alkaa maasta löytyä kaikkia ihania hajuja sekä herhiläisiä joita jahdata, niin eihän sitä millään muista ja jaksa kuunnella mitä joku huutelee...

Sisäsiisteyden opetteluun olin jo alunperinkin asennoitunut niin, että se meillä kestää hieman kauemmin. Ota koira keskellä talvea ja asu kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Nyt kun onneksi alkaa oma pukeutuminen olla nopeampaa ulosmenoa ajatellen, voi sinne ulos useammin mennäkin. Aika hyvin sitä oppii oman koiran rytminkin tuntemaan ja ajoittamaan ulosmenot sen mukaan. Koko ajan vähenee sisällä siivottavien määrä ja useina öinä on selvitty pissaamatta. Vaatii vielä aikaa ja kärsivällisyyttä ja muutaman pissarätin, mutta eiköhän tämäkin asia parane, kun rakko kasvaa :)

Lauantaina lähdettiin Viikkiin mätsäriin ihan tuosta noin vaan, kun kasvattaja kyseli mukaan. Ensin ajattelin, että mennään vaan turisteiksi totuttelemaan muihin koiriin ja menoon, mutta oltiin kehässäkin. Pipkin elämänsä toista kertaa ja minä ihan ihka ensimmäistä!! Menestystä ei tullut, mutta molemmille meille hirmu hyvää kokemusta. Täytyy minun harjoitella Pipkinin ohella kuinka käyttäytyä :) Onneksi noita mätsäreitä tässä keväällä on mistä valita, joten käydään varmaan ainakin pari kertaa ihan treenimielessä, kun ei osallistumismaksutkaan päätä huimaa.

Parveke tuli viikonloppuna siivottua ja laitettua kesäkuntoon, siitä taisi tulla samalla Pipkinin uusi huone. Muutamat lelut ja luut ovat sinne jo kannettu :).

 

Meillä on Pipkinin kanssa treenit vielä tänään ja sitten vapun, joskin rauhallisen sellaisen, viettoon. Hauskaa vappua!